Skip to content

Het Bittere Einde. -Feuilleton door Atelier Roodbeen, aflevering 5.

Opmaat tot aflevering 5:
Gelukkig blijkt het mortaliteitspercentage van Covid erg mee te vallen. De WHO, die de pandemie in 2019 uitriep, heeft haar eigen cijfers drastisch bijgesteld: het sterftecijfer blijkt 0,16% te zijn in plaats van meer dan 3%. Het mortaliteitspercentage van Covid is daardoor opeens lager dan dat van de griep…. Met deze opmerking wordt natuurlijk niet bedoeld, dat het niet naar is om dood te gaan aan- of door Covid.
Na twee jaar werd de bevolking van Nederland toch wel erg “corona-moe”.
De laatste algemeen erkende variant van de ziekte, Omikron, bleek in de praktijk helemaal niet zo heftig te zijn. De angst voor die variant zit er niet zo heel diep in… Het voorjaar en de zomer zijn per definitie jaargetijden waarin minder mensen ziek worden dan in de herfst en in de winter. Mensen nóg een jaar hun broodnodige zuurverdiende vakantie onthouden door het uitvaardigen van strenge regelgeving lijkt niet een juiste beslissing te zijn.
Daarom zijn alle maatregelen nu ingetrokken. We mogen weer reizen zonder QR-code, mondkapjes mogen af, de anderhalve-meter-maatregel is ingetrokken,
we mogen weer samenzijn en feest vieren, (als we maar “voorzichtig” blijven…)
dus lijkt het er op dat het “oude normaal” is weergekeerd.

De angst, die eerst werd gezaaid lijkt niet meer nodig.
De verwarring, de geestelijke ontwrichting en de vele door lockdowns veroorzaakte psychische klachten zullen we terzijde leggen. De toegebrachte enorme economische schade moeten we samen zien op te lossen en weg te poetsen.
De chaos, het verdriet, de verwarring die de pandemie ons allen heeft gebracht is er nu niet meer, want “alles is weer normaal”.
En zo zou dit sprookje kunnen eindigen met de woorden “en we leven nog lang en gelukkig”. Helaas, het sprookje is nog niet uit.
Net als eerdere afleveringen: wederom enkele vragen. Ga je weer op onderzoek uit?
-weet je wat de ministers Kuipers en Hoekstra in april 2022 hebben gedaan, als het gaat om de invoering van een Europese gezondheidspas? Weet jij wat staatssecretaris Alexandra van Huffelen ‘namens Nederland’ -maar met een uitdrukkelijke ‘no go’ van de Tweede Kamer!!!! heeft gedaan, in februari 2023? Snap je waarom een dergelijke pas wordt gelegaliseerd met verwijzing naar de gezondheid van de bevolking? Snap je wat het achterliggende werkelijke doel is van de invoering van een Europese Digitale Identificatiepas?
-de overheid heeft de maatregelen afgeschaald en op non-actief gezet, tot “nader order”.
-waarom wordt nog steeds getest, en worden er -ondanks “stijgende aantallen besmettingen” maatregelen nog niet van stal gehaald en opnieuw geactiveerd?
-waarom wordt ons in de media voorgehouden dat corona en griep tegelijkertijd dubbel dodelijk zijn? Kunnen wij dat zelf niet bedenken? Is deze vorm van bangmakerij nog nodig? Waren wij al niet bang genoeg?
-wat zouden wij kunnen doen om de angst waarin we al zolang worden vastgehouden te boven te komen?

lees verder feuilleton 6