Skip to content

Geneeskunde

april 2023, van onze correspondent Roland

Een dokter vroeger methode 1

Tot ca. 100 jaar geleden ging je naar de dokter om beter te worden. De dokter adviseerde huis-tuin-en keuken middeltjes en homeopathische middelen. Een beetje kwakzalverij zat er vast wel bij.

Hoe het virus sprookje ontstond methode 2 vaccinaties

130 jaar geleden verzon Louis Pasteur dat je ziek wordt van iets uit je omgeving. Een gifje, dacht hij, in het Latijn virus. Op zijn sterfbed gaf hij toe dat allemaal verzonnen te hebben.

16 april 2023 A beginner’s guide to Germ Theory, with Andrew Kaufman podcast

Louis Pasteur, Unchecked Fraud: The Unscientific Origins Of Germ Theory

Hoe elk “virus” is verzonnen, en de precieze geschiedenis daarvan kun je hier lezen:  https://viroliegy.com/

Hoe het virus- en pillen- verdienmodel begon methode 3 pillen

Begin 20e eeuw verdiende Rockenfeller veel geld met olie, en als je daar pillen van maakte verdiende je er nog heel veel meer aan! Sindsien krijg je bij een dokter pillen en spuitjes waar je ziek en verslaafd van wordt. Bekijk de video hieronder.

De westerse geneeskunde is uitgevonden door de Rockenfeller familie

 

THIS EVIL MAN DESTROYED MEDICINE

 

 

Bestaan virussen eigenlijk wel? Patrick Savalle, Gezond Verstand uitgave 63 blz 22 link

lees hier meer over zogenaamde virussen: https://borgerdenktna.nl/virussen/

Hoe je lichaam troep opruimt

Je lichaam maakt ca.70 miljard nieuwe cellen elke dag, en 70 miljard oude cellen worden netjes opgeruimd. Gaat dat opruimen niet goed genoeg of snel genoeg dan kiest je lichaam een andere methode om de afvalstoffen en gifstoffen kwijt te raken. Dat kan via je longen (hoesten) en via de huid (pukkels, puisten enz.). Misschien is de functie van koorts dat door zweten je huid gereinigd wordt. Dit opruimingsproces noemen we ziek zijn.

Hoe de cel de baas werd

De meeste wetenschappers gaan er van uit dat een cel de basisbouwsteen van het leven is, en dat jouw DNA, de genetische code, bepaalt hoe je lichaam-geest werkt.

Hoe een weefsel werkt

Eerder is het zo dat weefsels het voor het zeggen hebben, groepen cellen die communiceren en een bepaalde functie vervullen. Het onderzoek naar weefsels staat nog in de kinderschoenen. Daar verdien je niets mee.

Hoezo stofwisseling belangrijker is dan DNA

Bovendien kun je van bij voorbeeld Nick Lane leren, dat stofwisseling veel belangrijker is dan jouw DNA1

Stofwisseling vindt plaats niet alleen in cellen maar vooral tussen cellen, in weefsels. Het DNA in celkernen en mitochondriën is een soort leidraad, guiding principle, voor de stofwisseling.

Is een weefsel, bestaande uit cellen, dood, wisselen er geen stoffen meer, dan is je DNA gewoon nog aanwezig.

Wanneer in jouw systemen, weefsels of organen, het gezonde gehalte aan “chaos” afneemt, verliezen ze contact met andere systemen2.  Dan kun je minder goed infecties te lijf gaan.  Dit wordt ook wel sepsis genoemd

Hoe wordt je ziek?

Wanneer je lichaam afvalstoffen en gifstoffen op een alternatieve manier probeert kwijt te raken (er zijn er te veel, of je hebt teveel stress)  noem je dit genezingsproces ziek zijn. Ook kan de gezonde chaos afnemen in je weefsels en organen, door te veel afvalstoffen of gifstoffen of te veel stress.

Challenging Your Beliefs About What Makes Us Sick & How the Body Heals with Dr. Tom Cowan link

(1) Transformer van Nick Lane 

(2) Why chaos matters 

Alternatief en regulier, holistisch en wat nog meer?

Chiropractie methode 4

Een chiropractor geeft impulsen aan zenuwen, die gaan naar ruggenmerg of hersenen, die reageren met een “reset”  waardoor spieren kunnen ontspannen. De opleiding is praktisch hetzelfde als de studie geneeskunde plus manuele technieken. One-pager over chiroparctie: link

Bioresonantie methode 5

Bioresonantie is een geneeskunde die stelt dat elk orgaan een specifieke trillingsfrequentie van elektromagnetische aard heeft.

Kijk je hierboven naar de link “Why  Chaos matters” dan is deze theorie helemaal niet zo alternatief.

Antroposofie methode 6

We kennen allemaal Rudolf  Steiner en zijn antroposofie. Wist u dat er ook antroposofische geneeswijzen zijn?

“Alle antroposofische zorgverleners zijn ook regulier opgeleid.” link

“De arts heeft kennis van karma en reïncarnatievraagstukken, de werking van de planeten en hun invloed op de organen, kennis van constitutie, temperament, lichaam/ziel/geest. Deze arts weet dat de geestelijke wereld zowel een positieve als negatieve werking op de mens heeft en zoekt bij de ziekte/problematiek de juiste therapie” MdD

 In Duitsland: “Fachausbildung Anthroposophische Heilkunde” link

In Engeland: NIEUWE ENGELSTALIGE OPLEIDING ANTROPOSOFISCHE GENEESKUNDE link

Boekentip: link

Acupunctuur methode 7 (niet dus)

Deze “oude Chinese heelkunde” is niet oud, geen heelkunde en waarschijnlijk ook niet Chinees.
Het zorgt voor een placebo effect, en dat is misschien wel de beste geneeskunde.
 
 

Homeopathie methode 8

Een alternatief voor de theorie van het periodiek systeem der elementen is de theorie dat elk stofje een trillingsfrequentie heeft. Zogenaamde “cel-zouten” met een gezonde trillingsfrequentie worden in de homeopathie gebruikt.

Kinesiologie methode 9?

Een kinesioloog voert spiertesten uit door een zachte druk uit te oefenen op verschillende spieren, hierdoor worden onbalansen zichtbaar. Met spiertesten wordt het stress-reflexmechanisme van het autonome zenuwstelsel aangesproken.

Fasciatherapie methode 10

Eerst kwam het bindweefsel, daarna spieren en botten. Is dat bindweefsel minder flexibel (uitdroging b.v.) kan er frictie en pijn ontstaan.

Fascial Manipulation, met dank aan  Anne Mijne

Familie opstellingen, systemisch werk. methode 11

Bij een familieopstelling wordt de onzichtbare werking van familie-dynamieken zichtbaar

Bert Hellinger Instituut Nederland

boektip: Ik ben een kind dus ik voel waar mijn ouders zijn nog een boektip: De fontein vind je plek

Germaanse geneeskunde methode 12

“Deze geneeskunde kan ons helpen om inzicht te krijgen in het ontstaan en het verloop van lichamelijke en psychische symptomen en ziekten. De Duitse arts Dr. Hamer heeft wetenschappelijk aangetoond dat ziel en lichaam niet los van elkaar functioneren maar dat de ziel het lichaam aanstuurt.

De meeste aandoeningen zijn het gevolg van een gebeurtenis in het leven, die (veel) indruk maakte op de persoon die het meemaakte (een “conflict”). Na het ontstaan van een conflict, gaan lichaam en psyche op een biologische manier reageren om het conflict op te lossen, volgens biologische natuurwetten. Daarbij ontstaan symptomen die inzicht kunnen geven over het conflict en dus over het ontstaan van die symptomen. Wanneer de biologische wetten van Dr. Hamer bekend zijn bij je, is voor vele ziekten en symptomen ook te voorspellen hoe het verloop zal zijn en op welke manier ziel en lichaam ondersteund kunnen worden om te helen.  GERMAN NEW MEDICINE

Zielsoorzaken van ziekte e-book 345 pagina’s

 

 

 

 

Gebruik je verstand Methode 13

Volgens dr. Sue Morter is je bewustzijn een scala van gevangene/vecht of vlucht aan de ene kant tot je echte ik aan de andere kant. Wanneer negatieve gedachtes ontbreken kan je (van)zelf genezen. Using Your Mind to Create Your Optimal Health

Brian McVeigh zag dat sommige van zijn patiëten van hun verslaving afkwamen door het gebruik van metaforen. Wanneer je bijvoorbeeld je alcohol verslaving personificeert kan dat helend werken (“Alcohol was mijn vriend”). The Self-Healing Mind

Ayurveda Methode 14

Ayurveda is de traditionele gezondheidsleer van India.  Vertaald vanuit het Sanskriet betekent ayurveda ‘de wetenschap van het leven’ (ayur betekent ‘lang leven’ of ‘leven’ en veda betekent ‘wetenschap’).

Hormonen zijn chemische stofjes. Zulke stofjes zijn nog nooit aangentoond in een levende mens. Onze klieren maken dus helemaal geen hormonen! Wel kun je die stofjes toedienen en dat geeft een bepaald effect. Volgens de Ayerveda geneeswijze zijn klieren energie-centra. Bij een klier-storing kun je het beste dezelfde klier van een dier eten.

Ayurvedische inzichten